Khamis, 27 Oktober 2011

Pendant Allah - ada yang tak puas hati

(bukan mengumpat..sila ambil pengajaran. Jangan jadi bodoh sombong..)

Ada yang tak puas hati dengan isu quesnet / Qnet yang diulas.

Saya ada memberi komen dan menegur tentang Qnet dari sudut syariah di web aididmuaddib.

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/10/questnet-dah-cukup-bukti-ke-blom.html

Boleh lihat ruangan komen.


Ada seorang ahli Qnet yang mempertahankan perniagaan Qnet adalah sah di sisi undang-undang serta tidak bertentangan dengan syariah.

Tidak diketahui nama sebenarnya. Tahap pendidikannya juga tak dapat nak dipastikan.

Dalam hal berkenaan pertikaian hukum dan teori sains, saya serahkan kepada tuan punya blog dan pembaca lain. Saya memang bukan ahli sains dan matematik. Jadi tak mahu campur sangat, takut bagi komen berlawanan dengan hukum sains, malu jadinya.

Tapi ahli Qnet seorang itu beriya-iya percaya dengan teori sains produk Qnet itu. Kasihan..

Tapi paling tak tahan bila dia nak tegakkan juga yang Qnet sah di sudut Syariah.

Biasanya saya silent reader, tapi bila sampai yang berani tegakkan benang basah dalam hal muamalat ni, akal ni tak boleh terima.

Kontra dengan apa yang dipelajari sepanjang 4 tahun (termasuk extend sem) di UM dahulu.

Bagi komen panjang berjela bantah balik apa yang dia kata.

Akhirnya,  dia kata kalau serius bagi email add. Bincang ikut email. haih........

Yang tak faham, kalau dia yakin betul, kenapa nak mintak email peribadi. Bincang saja di ruangan komen supaya semua pembaca boleh baca dan nilai sendiri hujjahnya.

Saya tak pasti apa latarbelakang pendidikannya.

Tapi kalau dia mempunyai kelulusan dalam pengajian malu...Satu perkara yang amat memalukan memberi komen sebegitu rupa..

p/s: risau memikirkan orang mempergunakan agama untuk menarik keuntungan.

2 ulasan:

cek chun berkata...

bagus fauzi nih. sanggup melayan troll mangkuk macam tu. at the same time, memberi pengetahuan pada yang lain.

keep up ur good comments.

nurfauzi berkata...

bukan ape, nak bagi penjelasan pada dia. mana tahu dia sedar & taubat ke.

Kesian sebenarnye sebab dia tak dapat tangkap apa yang nak disampaikan.

Orang nak pecah2 otak mengaji (sampai extend paper..sbb tak pandai..) dia buleh mudah-mudah kata halal ikut cara dia.

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...