Isnin, 31 Disember 2012

Buah Epal dan Lilin?

Kredit pada blog lydsunshine.



Realitinya memang begini. Banyak buah disalut dengan lilin untuk tahan lama.

Kupas kulit epal sebelum makan.Tapi kalau suka makan lili, bedal saje..

3 ulasan:

Nick Nashram berkata...

bahaya kalo makan epal tak buang kulit..
orang cakap makan boleh jadi sihat.
ni tak pasal2 dapat penyakit sebab lilin tu..hahah

依之汉 berkata...

Hmmm. Bagi saya yang belajar tentang produk hortikultur saya menafikan usaha mengatakan ia lilin yang tidak boleh dimakan.

Perlu tahu bahawa terdapat dua jenis lilin yang digunakan iaitu lilin berasaskan petrol dan lilin berasaskan tumbuhan.

Untuk kes ini, semestinya epal itu disaluti dengan lilin berasaskan tumbuhan.

Tapi, jika ada kudrat untuk mengupas sebegitu rupa, tak menjadi masalah.

Nur Fauzi Bassar berkata...

menarik tu..boleh tulis entry pasal lilin berasaskan tumbujan ni? baru tahu.

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...