Isnin, 17 September 2012

Kontroversi Netbook 1 Malaysia

Antara beritanya klik sini.






Perkara sebegini jadi masalah jika tidak telus.

Mereka yang dapat projek dapat untung, tapi kerajaan dan rakyat rugi sebab dapat barang yang tak berkualiti.

Ada kemungkinan juga wujudnya rasuah. Barang yang sampai ke tangan pengguna dikurangkan kualitinya kerana ada pihak nak untung? Mungkin boleh jadi. Apa pun kita tunggu laoran audit tahun depan.

Memanglah percuma. Alhamdulillah. Tapi kalau boleh janganlah seperti melepaskan batuk di tangga. Kita diajar kalau nak bersedah, beri sesuatu pada orang, berikan yang baik, yang bagus.

Apa guna murah, tapi tak berkualiti. Guna sekejap dah barai. Kos nak baiki lagi mahal. Lebih elok beli yang baru. Kalau dah hard disk, motherboard dengan screen selalu rosak, nampak benarlah 'cincai' kualitinya.

Hard disk boleh ganti  Tapi biasanya kalau masalah screen dengan motherboard ni, kirim salam lah...Kebanyakan kedai nasihatkan beli baru saje. Sebab kalau dah dapat baiki pun, kemungkinan besar untuk rosak semula memang ada.




2 ulasan:

ROJAK berkata...

bosan lak dengar 1malaysia sejak najib perintah ni..dengar 1malaysia je mesti ingat low quality, hampeh dan negatif je... bilalah nak PRU13 ni..

Nur Fauzi Bassar berkata...

Terdengar ramai orang kata 'janji dicapati'...

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...