Khamis, 1 Mac 2012

Alat muzik nasyid / perkusi @ percussion

Melihat kepada statistik blog di nuffnang dan blogger, ramai juga yang membaca dan mencari berkenaan dengan alat muzik perkusi atau jenis ketuk-ketukdi blog ini.

Saya tidak menjual percussion, cuma memiliki beberapa alat muzik jenis percussion. (sebab benak sangat tak pandai nak main gitar, apa lagi tahu pasal note / kod lagu..)



Kalau nak mencari blog yang menjual alat-alat seperti ini, sila lawati blog di bawah:

http://darbuka-jordan.blogspot.com/

Saya pernah beli head darbuka aluminum di blog ini.

Juga pernah mengesyorkan Sekolah Menengah Agama Parit Sulong membeli peralatan di blog tersebut. (dalam 2 ribu hingga ke 3 ribu juga jumlah pembelian)

Nak kata alat-alat begitu murah, tidak juga. Cuma kalau kita beli banyak, insyaAllah ada diskaun.

Jadi bagi sesiapa yang nak beli untuk sekolah ke, kolej ke, boleh hubungi tuan punya blog di atas itu ye.

Tapi kalau nak cari sendiri, survey di kedai-kedai muzik lain pun boleh juga. Secara tak langsung kita belajar dan tahu sendiri sedikit sebanyak berkenaan percussion.

Cuma bagi yang mahu beli, pastikan anda buat perbandingan harga dan kualiti di beberapa kedai terlebih dahulu. Jangan teruja sangat nak cepat beli.

laman lain untuk survey : www.darbuka.com.my

p/s: niat di hati nak beli conga dan bongo belum tercapai....Duit belum cukup

11 ulasan:

aReLaN berkata...

dapat kat aku memang main hentak jela.hahaha

nurfauzi berkata...

memang kena hentak pun, kalau tak, tak bunyi la jawabnye.
kat jepun murah ke benda-benda gini? kat sini mahal looo

Sharinginfoz berkata...

baru tahu mengenai alat ni

nurfauzi berkata...

boleh la cube-cube ketok. mane la tahu berbakat kan...

Unknown berkata...

www.darbuka.com.my

Haziq Misyari berkata...

Di mana kedai nye?

Nur Fauzi Bassar berkata...

ade di selangor. boleh tengok alamat di blog tersebut. satu lagi cawangan kat kedah

sedang mencari berkata...

saya sedang mencari seseorang y bermurah hati utk menyumbang sebijik darbuka ke PUSAT JAGAAN BAITUL MAHABBAH di seremban 2 rasah kemayan ,mereka mempunyai sebuah kumpulan nasyid ,tetapi mereka skrg sedang kekurangan sebuah alat muzik y penting yaitu darbuka ..jadik kalau encik ,tuan bermurah hati sila la hubungi 066017980 Pusat Jagaan Baitul Mahabbah

Ahmad berkata...

Boleh juga rujuk ke website www.alatmuzik-nasyid.blogspot.com untuk pembelian alat muzik nasyid bertempat di rawang

Ahmad berkata...

Www.alatmuzik-nasyid.com

abuya berkata...

boleh tahu harga darbuka berapa..

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...