Ahad, 18 Oktober 2015

Arba network: Lesen CWC batal

Lesen jualan langsung syarikat CWC dibatalkan oleh kpdnkk.

Malas nak tepek gambar. Boleh cuba semak di laman web kpdnkk.

Jadi yang dah terlajak masuk tu boleh tarik diri sementara sempat, sebelum terlajak rugi disontot.

Cukup-cukuplah makan duit riba.

Bagi yang baru nak tahu ape benda arba network ni boleh buat carian dengan kata kunci : arba network haram scam riba.

Kesimpulan bagi yang belum tahu, arba network ni:
- money game
- skim cepat kaya
- riba + gharar = haram
- berselindung bawah syarikat MLM
- tak patuh syariah, tapi berlagaknya pandai muamalat.
- jual nama agama
- pernah jual nama jakim
- jual nama penasihat syariah, tapi pengesahan patuh syariah dari bulan Mac 2015 sampai sekarang takde lagi.

--- Kemaskini 20/10/2015 ---

Disebabkan ada yang tak jumpa cari, kawan tepek link kat sini.

http://www.kpdnkk.gov.my/kpdnkkv3/index.php?option=com_mstablemanager&view=tablemanager&Itemid=605&lang=my

10 ulasan:

khairi mohamad berkata...

saya search di laman KPDNKK takde pun. cuba tuan check.

Nur Fauzi Bassar berkata...

http://www.kpdnkk.gov.my/kpdnkkv3/index.php?option=com_mstablemanager&view=tablemanager&Itemid=605&lang=my

Tanpa Nama berkata...

Taip CLASSIC kat ruangan Search. Pasti jumpa punya nama Classic Worldwide Corporation..

Ezan berkata...

Xde la tuan.. Sy cari xjumpa pulak

Tanpa Nama berkata...

Btol..xde...fitnah aje keje...ntahla..viewer pn pning..mana satu btol..company pn diam..yg stengh pihak mcm serang peribadi..nk menang xhabis nk tunjuk hebat..yg sbelah pihak cbg pnjelasan..

admin123 berkata...

Ada.. dia tulis..LESEN DIBATALKAN OLEH PENGAWAL JUALAN LANGSUNG PADA 30.09.2015 .. berhati2 kwn2. Dia dah nk sampai kemuncak tu bila2 masa je

Nur Fauzi Bassar berkata...

Yang tak jumap tu tak tau la. cobe le carik sendiri. Orang lain carik boleh jumpe.

Fitnah hapenye yop?
Tak payah nak pening kepala. Haram dan riba. Jangan terjebak.

Nak juga, kena tanggung sendiri. Orang dah ingatkan.
Tapi kena beringat la, benda ni tak habis kat dunia je. Riba ni dosa besar. Selagi tak taubat memang menunggu la kat 'sana' nanti.

Curious Person berkata...

Cikgu. Maaf lari tajuk. Izinkan saya bertanya di sini. Bagaimana pula kalau biz Tune Talk Tone Excel? Harap cikgu sudah kaji dengat biz itu

Curious Person berkata...

Cikgu. Maaf lari tajuk. Izinkan saya bertanya di sini. Bagaimana pula kalau biz Tune Talk Tone Excel? Harap cikgu sudah kaji dengat biz itu

Tanpa Nama berkata...

Saya masuk link kpdnkk...memang dibatalkan

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...