Isnin, 24 Ogos 2015

Maklumat berkenaan arba network

Jika anda datang cari berkenaan maklumat organisasi CWC atau arba network, harap maaf.

Dalam blog ini saya sajikan pandangan bahawa plan arba network adalah riba dan haram. Boleh rujuk beberapa post yang telah ditulis berkenaan arba network.

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/01/arba-network-scam.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/04/arba-network-haram-gharar-riba-scam.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/08/arba-network-kuliah-muamalat-kenapa.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/07/scammer-tak-dapat-jawab-serang-peribadi.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/07/arba-network-baca-dan-fahamkan-guna-otak.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/04/arba-network-halal-haram.html

http://nurfauzibassar.blogspot.com/2015/03/perjanjian-arba-network-riba-jelas-dan.html


Ada yang panjang, ada yang pendek.

Isi utama yang ditekankan adalah dari sudut muamalat.

Selamat membaca.

Yang panas hati atau terasa bila baca tu, memang patut pun.

Saya tak untung / rugi apa-apa kalau orang masuk. Tiade komisyen, tiade bayaran.

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan.. Saya selaku orang awam.. Menyarankan tuan untuk pergi ke hq nya sndiri.. Bukanlah niat di hati hendak tunjuk pandai atau mempertikai... Dan bukan juga ingin memberi jawapan yang sudah selalu diberi..

Cumanya.. Tuan selaku seorang penganalisa saya boleh rujukkan, seeloknya bermuzakarah dengan pihak cwc arba network.. Analisa seharusnya dibuat secara menyeluruh Dan bukan secara luaran sahaja.. Diharap tuan dapat mempertimbangkan cadangan saya ini.. Nak tabayyun sesuatu pekara tu biarlah sedalam dalamnya agar tak termasuk pekara yang kita analisa di atas angin sahaja.. Mohon tuan pertimbangkan cadangan saya..

Kerana apabila melibatkan syariah Dan muamalat Islam.. Saya tau tuan mempunyai ilmu pengetahuan.. Tapi saya harap tuan dapat dalamkan analisa tuan dengan mendapatkan penjelasan secara jelas dari pihak cwc sndiri berkenaan arba network.. Bagaimana pelannya..bagaimana dasar penjualan produk itu sendiri.. Dan juga pelbagai Lagi persoalan yang tuan timbulkan..pada pendapat saya eloklah bersemuka secara berdepan ... Muzakarah itu perlu untuk menjelas benda yang samar.. Jika tuan dah pernah pergi ke hq utk mendapatkan penjelasan yang sedalam dalamnya.. Makanya saya menghormati keberanian tuan dalam mendedahkan batil Dan haq..

Salam ukhwah Dan salam pesahabatan..

Abdullah yang hiba

Tanpa Nama berkata...

Satu ja nak tanya Arba Network ni ada panel syariah sendiri tak?

Nur Fauzi Bassar berkata...

Well said.

Sila fahamkan isu.
Orang kritik, pegi hq.
Tak puas hati, pegi hq.
Tak faham, pegi hq.

Salah satu ciri-ciri skim cepat kaya. Ceo dan geng depa saja faham.

Nur Fauzi Bassar berkata...

Panel syariah dah dilantik dan sedang semak plan cwc dan arba network.
itu tak bermaksud dah dapat pengesahan patuh syariah.

Tanpa Nama berkata...

Harap pihak panel syariah bukan yg jenis kaki kipas atau berkompromi dngn perkara yg batil..ini amanah islam untuk panel syariah betul2 but keja ikut hukum syariat...

Tanpa Nama berkata...

melayu2.. mlayu pejatuh mlayu ..stndt laa...bila hidup d takok tu jer panas bila tngok orang skliling naik..bila rasa diri dah pndai sikit mula rasa hebat kritik sana cni bila suruh ke HQ mcm2 alasan d beri...mlayu2 stndert la mlayu pjatu mlayu.. akirnya bngsa lain yg maju...

Nur Fauzi Bassar berkata...

Pegi mati la dengan alasan melayu tu cai.

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...