Sabtu, 7 April 2012

Fenomena gila "like" Facebook





Blog saye tidaklah canggih. Jauh sekali menarik.

Tiada butang like facebook begini. Iyelah dek kerana kemalasan nak cari cara letak butang tu.

Kalau perasan, banyak blog sekarang dah letak butang share dan like ni.

Bukanlah satu benda yang salah. Lebih-lebih lagi kalau artikel berkenaan benda yang baik-baik dan boleh dikongsi bersama, baik kita 'share'. Dapat juga saham pahala sebar kebaikan.

Cuma sangat tidak suka bila jengah ke blog orang, keluar pop up (betul ke pop up?) mintak like dia di Facebook. Kalau tak like, kena la tunggu beberapa saat.

Setakat 5 saat takpe lagi. 10 saat, eden sabar lagi la.

Tapi kalau sampai 20 saat, saya ucap ma'assalamah. Babai.

Lagi parah kalau tak like, tak boleh baca. (ada ke blog macam ni?)

Dan biasanya takkan jengah lagi blog itu.

Lapar like facebook gamaknye.

2 ulasan:

APAN berkata...

boikot je bro blog mcm tu...at least buat la button pangkah ke apa...xde la jadi mcm paksaan....bajet bagus sngt lak kalau buat mcm tu.haha...

aku mmg kalau blog mcm tu, haram aku nak tunggu.pangkah terus lagi baik :)

nurfauzi berkata...

takat ni jarang la jumpe. yang dah jumpe tu tobat tak jenguk lagi dah

E-book

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...